Beachpraise 2011

Thema: I Am Free!

Uit de media hebben we de afgelopen maanden regelmatig berichten vernomen van mensen die schreeuwden om vrijheid en bereid waren er een hoge prijs voor te betalen: Het heeft vele levens gekost en regeringen omver geworpen! Maar de Bijbel reikt ons een heel andere vrijheid aan: 'Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt', zegt Galaten 5 vers 1. Het moet toch wat geweest zijn voor de mensen die samen met Paulus en Silas in de gevangenis zaten, toen zij midden in de nacht ineens begonnen te zingen en God te loven (Handelingen 16)! En zelfs toen ze de kans hadden om te ontsnappen maakten zij er geen gebruik van, want ook in de gevangenis beleefden zij een volkomen vrijheid. Het is deze vrijheid waarvan wij willen zingen en getuigen tijdens Beachpraise, omdat wij deze vrijheid met elkaar willen delen.
Er zijn voor dit jaar weer een aantal verrassende groepen geboekt: Sunrise, Sara So Far en Sarah Letor. Karel Goetghebeur is uitgenodigd om te spreken over dit thema, daarnaast zijn er weer de gebruikelijke stands en catering, en is ook de praatpaal weer paraat voor een goed gesprek.

 

DE BANDS VOOR BEACHRPAISE 2011 WAREN:

SARAH LETOR (http://www.myspace.com/letorsarah)

In september 2009 begonnen Sarah & Hervé Letor met het producen van hun eerste album, "A love so great " (ook verkrijgbaar op iTunes en Sephora music)
"A love so great" is voor Sarah in de eerste plaats een hulpmiddel, een spirituele herinnering en een tegengif.
De muziek, die invloeden heeft van soul groove, van blues en van Oosterse muziek, neemt ons mee in een gevarieerde reis waar we invloeden ervaren die gevoed zijn door Sarahs leven en haar ervaring op het toneel, samen met haar verfijnde muziek. Sarahs jazz en blues roots zijn verfraaid door het geluid van de saxofoon en geven de muzikanten een echte vrijheid voor live-optredens.
In haar leven en op het podium is het haar doel om haar titels en haar geloof, met inspirerende energie en creativiteit, over te brengen op het publiek en de emoties van het moment te delen. Haar hoop is om het hart van het publiek dicht bij  het Vaderhart van God te brengen.

SARA SO FAR (http://www.myspace.com/sarasofar)

Sara So Far is afkomstig uit Nederland en is 7 jaar geleden naar Brussel getrokkenen om zich daar in jazzmuziek te verdiepen. Van jongs af aan schrijft Sara muziek, zingt aan de piano en is altijd op zoek naar nieuwe klanken, woorden en ritmes om haar poëzie tot uitdrukking te brengen. Samen met Joris Lindemans op de contrabas, Gonzalo Rodri­guez Di­az op gitaar en Didier Vanuytvanck op de drums, vormt Sara al een aantal jaren een band, het Sara So Far Quartet. Deze band maakt jazzclubs in Brussel en omgeving onveilig met een goede groove, verrassende melodieën en diepgaande teksten. De luisteraars worden meegenomen op een reis van nieuwe klanken langs nog niet eerder vertelde verhalen die je inpakken en je even alles om je heen doen vergeten.

SUNRISE (http://www.thesunriseband.be)

Sunrise is een worship-band, wij prijzen God op de manier die Hij in ons legt. We bestaan uit 8 muzikanten en komen van over gans Vlaanderen en repeteren elke week in Zaventem.

We proberen duidelijk te maken dat worship een manier van leven is en dat het niet van een band of iemand anders afhangt of je tot aanbidding kunt komen maar van je eigen ingesteldheid naar God toe.
Soms wordt Sunrise wel eens in een vakje gepropt en onder de noemer ''te veel show'' afgedaan maar dat is een taboe die we net willen doorbreken.
Wij verlangen er naar dat mensen uit hun dak gaan voor God, dat elke vezel het uitschreeuwt van verlangen naar Hem, niet zomaar een beetje staan neuspeuteren voor het podium maar ten volle gas durven geven voor God.
Dat is onze wens en wat we willen bereiken samen met de mensen die naar onze worship avonden/optredens/concerten komen.
Leave your ego at the door, want wat is er belangrijker, je eigen wil en ego of God? Verspil geen tijd met mensen rond je te beoordelen. Tijd die anders zou kunnen gebruikt worden, tijd voor God...